Filmskola i sommar!


Hejsan Filmföreningen Filmtroopers i Gävleborg kommer i samarbete med Realgymnasiet I Gävle att bedriva en Filmskola för ungdomar i åldern 13-15 år i sommar. Filmskolan kommer att vara 14-18 juni.

Deltagarna kommer att få lära sig Manus, Filmteknik, Ljud, Redigering, och eventuellt lite Animering. Det kommer att finnas tolv platser och den som vill vara med på kursen ska skriva en personlig ansökan om varför man vill vara med på filmskolan. (mer info längre ner) Filmskolan är gratis och deltagarna får lunch och mellanmål. Det är tänkt att den kommer att hålla på klockan 9-16 med paus för måltider. Inga förkunskaper krävs och vi tillhandahåller all utrustning. Filmskolan kommer att vara i Gävle och eventuella resekostnader till Gävle betalas av deltagaren.

Vi kommer mestadels att vara utomhus och jobba men vi kommer att ha tillgång till Realgymnasiets medialokaler om det skulle behövas. Vi kommer att följa Covid restriktionerna och deltagarna kommer att delas in i mindre grupper under dagarna. Undervisningen kommer att hållas av elever som gått på Realgymnasiet och medlemmar från filmföreningen Filmtroopers.

Det är roligt att jobba med film, eleverna som går kursen ska ha kul men ändå känna att dom får med sig kunskap. Dom olika delarna i filmskolan blir, Teknik, Manus/Dramaturgi, Arbeta med film, Foto, Regi/skådespeleri, Ljud/Musik, Animering. Veckan avslutas med filmpremiär av deltagarnas filmer och diplomutdelning.

Personlig ansökan mejlas senast den 17/5 till: mats.astrand@realgymnasiet.se Frågor besvaras på mejl eller på tel: 076-100 99 99 Vänligen, Mats Åstrand

Publicerat av Webmaster : tis 4 maj 2021 11.57.23

Filmtroopers kammar hem pris!


Foto: Mats Åstrand

I år så kammade Filmtroopers hem ett par saftiga priser i Exits Filmfestival, och de som vann var:

Fanny Åhrlin & Olivia Grönlund, som drog hem första pris i mellanvikt med sin film Kakan!
Martin Andersson, Fanny Åhrlin & Olivia Grönlund som vann första pris i årets Noomaraton med Den Heliga Rullen!
Halvar Wallman & Eric Norberg som vann både publikens pris och tungvikt med filmen Lunik 1!

Ett stort grattis till alla medlemmar i Filmtroopers som tog hem ett par riktigt fina priser i årets 25:e upplaga av Exit filmfestival!

Publicerat av Webmaster : tis 15 sep 2020 12.32.34

Exit filmfestival!

Nu den 13/9 så är det dags för årets Exit Filmfestival, och vi i Filmtroopers arbetat för att bidra med ett par stycken filmer! Om du är intresserad av att veta mer om Exits Filmfestival, så kan du läsa mer om det här https://www.exitfilmfestival.se/.

De filmer som vi i Filmtroopers hade tänkt att tävla med i år är:

Mannen Utan Vidare
Lunik 1
Kakan


Hoppas att ni är med och kikar på våra bidrag, och såklart alla de andra deltagarnas!

Publicerat av Webmaster : tis 25 aug 2020 19.40.40

Ny inspelning på ingång!

Efter en tids inaktivitet så har nu Filmtroopers kört igång igen! Vi har samlat hela föreningen för att göra en film tillsammans - och den heter Mannen utan vidare. Om du är intresserad så kan du läsa mer här.

Publicerat av Anton Larsson : mån 6 jul 2020 15.06.37

Årsmöte 12/3

Torsdagen den 12 mars så kommer filmtroopers att ha sitt årsmöte. Vi befinner oss på Första Magasingatan 1 i Gävle. Mötet börjar kl 17.00 - alla medlemmar är välkomna!

Publicerat av Webmaster : ons 19 feb 2020 19.13.57

Köp din kaffemugg!


Foto: Anton Larsson

Köp din limited edition kaffemugg idag! Finns fåtal kvar. priset på koppen är 120kr och den kan skickas, men då tillkommer porto. Kontakta oss på kontakt@filmtroopers.se för mer info.

Publicerat av Webmaster : tor 23 jan 2020 12.27.34